Skolplattformen

Få insyn i barnens skolgång

Skolplattformen i grundskolan

Ditt barn och ditt barns lärare använder Skolplattformen dagligen i den kommunala grundskolan. Där finns verktyg som underlättar planering och lärande.

Välj rätt supportväg

• Är du elev ska du kontakta support för elever.

• Är du elev och behöver ett nytt lösenord ska du eller din vårdnadshavare kontakta din skola.

• Är du vårdnadshavare och hjälper ditt barn ska du kontakta support för elever.

• Är du vårdnadshavare och vill ha hjälp med inloggning eller något annat ärende ska du kontakta support för vårdnadshavare.

Skolplattformens app för vårdnadshavare

För dig som är vårdnadshavare finns Skolplattformen som en app. Du kan få notiser när någon på skolan publicerar information. Bland annat får du en avisering när någon på skolan publicerat en nyhet.

Appen hittar du i App Store eller i Google Play.

Inloggning

Skolplattformen-vårdnadshavare

Innehåll

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för samtliga skolformer i Stockholms stad. Startsidan på Skolplattformen är anpassad för dig. Lärare och andra på skolan, till exempel rektor, publicerar information där.

Skolplattformens funktioner används olika på olika skolor. Ditt barns lärare beskriver vilka verktyg som ni använder gemensamt.

Elevens startsida innehåller

• kalender (med schema och möjlighet att göra egna bokningar)

• Min skola (intern webbplats för respektive skola)

• teams

• planering av undervisningen och bedömning av kunskapsresultat

• närvaro och frånvaro

• kontaktuppgifter till lärare och skolans personal

• kontaktuppgifter till support

• användarstöd med supportfilmer och driftsinformation.